WEDSTRIJD Futsal Hasselt - Charleroi 21   -  F2

DATUM 19-10-2012  21:15

DOELPUNTEN 3’ Kherouach (1-0), 6’ Anik (1-1), 29’ o.g. Dujacquier (2-1) en 31’ wedstrijd geschorst.

VERSLAG De topwedstrijd tussen Hasselt en Charleroi werd met nog 9’10” te spelen stopgezet door de scheidsrechters nadat de spelers mekaar te lijf gingen. De onmiddellijke aanleiding was een duel tussen Di Marco (H) en Pauly (C) dat uit de hand liep met verwijten, spuwen, duwen en slaan voor gevolg. Die bitsigheid vloeide duidelijk voort uit de frustraties even voordien na de meer dan terechte rode kaart voor de bezoekende kapitein Fossé. In een oogwenk zat het spel helemaal op de wagen en gingen over gans het terrein spelers mekaar te lijf terwijl anderen in het tumult trachtten de kemphanen van mekaar te scheiden. Groot slachtoffer was Reda Dahbi die – zwaar geslagen door de bezoekende doelman Redivo – lang uitgestrekt tegen de vloer lag. Nochtans liet niets zulk onwaardig einde voorzien. Hasselt begon goed en Kherouach scoorde al na drie minuten een schitterend doelpunt na een splijtende actie met Papanicolaou. Drie minuten later verkeek zich de Hasseltse doelman Benetti door zich in de korte hoek beschamend te laten vloeren. Er sloop onrust in het Hasseltse spel. De ploeg werd nooit meer echt zichzelf. Na de pauze dreef de thuisploeg het tempo op en nam voluit het initiatief. Charleroi had het moeilijk om overeind te blijven. Met nog bijna twaalf minuten te gaan stonden de bezoekers met een man minder. Fossé misdroeg zich en kreeg zijn tweede geel. Na iets meer dan een minuut in numerieke meerderheid ging Reda Dahbi op links door, stak strak voor doel en Dujacquier devieerde - bedreigd door Di Marco - in eigen doel (2-1). Veertig seconden later kreeg de wedstrijd door verwerpelijke ongeregeldheden een voortijdig einde. Het futsal houdt er een blamage aan over. Dit was echt heel ver over de schreef en sportmannen onwaardig.